Szövegdoboz: Előlap

Információk

 
Szövegdoboz: Hátlap

 

 
Szövegdoboz: Tartalom 1 Szövegdoboz: Tartalom 2 Szövegdoboz: Tartalom 3
Szövegdoboz: Tartalom 4 Szövegdoboz: Tartalom 5 Szövegdoboz: Letöltések
Szövegdoboz: Boltok
Szövegdoboz: Múzeumlátogatás Szövegdoboz: Előkészületben
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Információk:

 

A könyv Magyarországon a legnagyobb szabású és tudomásom szerint a világon is az egyik legrészletesebb Tesla-életmű feldolgozás, amely nemcsak technikai oldaláról, hanem filozófiai vonatkozásában is bemutatja a tudós-feltaláló életét, munkásságát és gondolkodásmódját. Mindez elsősorban Nikola Tesla saját szavain, önéletrajzi írásain, újságcikkein és szabadalmi leírásain keresztül valósul meg úgy, hogy az olvasó szinte személyes elbeszélésben, első kézből, eredeti dokumentumok alapján ismerhesse meg történelmünk mind a mai napig egyik legmeghatározóbb és legérdekesebb személyiségét.

Ahol szükséges volt, a hiányzó információkat Tesla gondolatmenetét követve, illetve tovább folytatva pótoltam, az általa olvasott művek, a róla és a koráról szóló könyvek, továbbá a ma hozzáférhető archívumok, szakmai anyagok és elektronikus információhálózat felhasználása segítségével. Így pontosan megismerhetővé válik Nikola Tesla gondolkodása, találmányainak kialakulása, részletes működése és lehetséges kapcsolata a védák, a piramisépítő civilizációk, valamint az ókori mitológiák isteneinek technológiai tudása között. Energetikai, információátviteli, részecskefizikai kutatási eredményei még ma is döbbenetes újdonságokat rejtenek, és új kutatási, alkalmazási irányokat jelölnek ki.

Mindehhez párosulnak filozófiai megállapításai, amelyek megvilágosítólag hatnak a gondolkodó és a helyét kereső ember számára. Bár Nikola Tesla mint filozófus kevésbé vagy egyáltalán nem ismert a nagyközönség számára, de valójában aki a világ fizikai felépítését olyan részletességgel ismeri meg mint ő, az elkerülhetetlenül a legnagyobb gondolkodók egyikévé válik, ha megvan benne a Mindenség megismerésének olthatatlan vágya, a tudományos felkészültség és a józan gondolkodás. Nikola Teslát mindezen tulajdonságokon kívül még a rendkívüli érzékelőképesség is jellemezte, így elkerülhetetlenül olyan tudás birtokosa lett, ami sokáig minden ember számára útmutatásként szolgálhat.

Ez a harmadik és terveim szerint a végleges változat 80 oldallal bővült (lásd az új tartalomjegyzéket), elsősorban Tesla közeljövőt is befolyásolható orvosi és filozófiai vonatkozású munkáival, valamint eddig még sehol sem olvasható sok-sok technikai információval, és mindezt természetesen még több kép "színesíti". Így egy olyan könyvet sikerül majd átadnom az Olvasónak, ami többszöri olvasatra is érdekes és elgondolkodtató marad, és biztos hátteret ad majd a szellemi fejlődéséhez. A bővítések nagy része az eddigi tulajdonosok számára hozzáférhető a ”Letöltések” menüpont alatt.

Elkészült a könyv 4. kiadása, ami 2014. december elejétől ismét kapható. Ebben a lényegi változás az, hogy pár év után tökéletesen megértettem Tesla vezeték nélküli (azaz egyvezetékes) információ- és energia-átvitelének elvét, így a korábbi kiadásokban szereplő néhány téves utalás helyesbítésre került.

2012-ben kereken 130 éve volt annak, hogy Nikola Tesla Magyarországon, a budapesti Városligetben sétálva felfedezte a váltóáramú motort, melyet a történelem tíz legnagyobb találmánya közé sorolnak. Ha épp arra sétálunk, vagy villanymotort tartalmazó háztartási gépet, elektromos konyhai berendezést, mosógépet, hajszárítót, barkácsgépet használunk, illetve elektromos tömegközlekedést veszünk igénybe, egy pillanatra emlékezzünk meg arról, hogy Nikola Tesla találmányai a mai napig itt élnek velünk, nélkülük életünk technikailag mintegy száz évvel elmaradottabb lenne.

 

Az érdeklődőket értesítem, hogy a könyv újabb (5.) kiadása 2015. elejétől ismét kapható a <Boltok> menüpont szerint.

 

Személyes megjegyzések: A www.teslafoto.fw.hu oldal új címe www.teslafoto.uw.hu lett. Nikola Tesla életéről úgy érzem minden lényeges információt sikerült leírnom, és gondolatait minden oldalról be tudtam mutatni, illetve ahol erre mód volt, ott igyekeztem teljes részletességében ki is bontani. A bővítésekhez több ezer korabeli újságcikket néztem át, de  akinek vannak további érdekes ismeretei Tesla életéről, azokat természetesen szívesen veszem, illetve örömmel válaszolok esetleg felmerülő kérdésekre is. Több gratuláló levelet kaptam már eddig is, amiket ezúttal szintén megköszönök, de a saját szerepemmel teljesen tisztában lévén, szerénytelenség nélkül azt szoktam ezekre válaszolni, hogy a könyv tartalmáért az elismerés természetesen Nikola Teslát illeti meg! Nikola Tesláról további aktuális információk a facebook oldalán olvashatók, lásd a lenti linket.

A 2015-ös év különleges lesz a Nikola Tesla munkássága iránt érdeklődők számára. A tervek szerint ősszel bemutatásra fog kerülni az egyik legfőbb felfedezése, az egyvezetékes, azaz vezeték nélküli információ- és energiaátviteli technológiája:

https://www.youtube.com/watch?v=p0qt8djZUoM

 

 

A borítóterv és a könyv egésze szerzői jog által védett, © Kocsis G. István, minden jog fenntartva.

Borítóterv és grafika: Nagy Gábor: www.nagygabor.com

 

Kapcsolat:    

 

  istvan.g.kocsis@gmail.com

 

Linkek:

Nikola Tesla facebook oldala

 

Képek Nikola Tesláról

 

Nikola Tesla lap

 

Pepe’s Tesla page

  1038